학교 안내

메인페이지 학교 안내 학교장 인사

학교장 인사

" 우리학교 홈페이지 방문을 따뜻하게 환영합니다!! "

학교장 인사말

우리학교 홈페이지 방문을 따뜻하게 환영합니다!!

우리 표선고등학교는 1954522일 개교하여

2020년 제64회 졸업으로 졸업생 1만여 명을 배출한

제주동부지역 명문 일반고교로 도약하고 있습니다.

바른 인성을 지닌 글로벌 인재 육성이라는 교육목표 아래

모든 교육공동체가 적극적으로 동참하는 동행(同行)학교입니다.

이를 위해,

수업개선 연구동아리 활성화를 통해 교실수업개선을 이루겠습니다.

대입지원을 위해 2021대입전략협의회를 조직하여 운영하겠습니.

IBDP 교육과정 도입에 따른 교사연수 등 여건조성에 힘쓰겠습니.

학생들의 인권을 존중하는 즐거운 학교문화 조성에 노력하겠습니다.

학교교육활동 홍보 활성화를 통해 학교 이미지 개선에 애쓰겠습니다.

직원들 단합과 격려를 통해 동행하는 근무환경을 조성하겠습니다.

학부모,동문,마을회,지역인사와 표선고발전위원회 구성·운영하겠습니다.

광이불요(光而不耀)의 정신으로 모든 표선고인들과 함께 동행하면서

웅비하라 표선고, 중단없는 동행!!이라는 슬로건을 실천하겠습니다.

이 홈페이지를 통해 표선고동문, 지역주민 및 제주도민들의 따뜻한 관심과

지원을 부탁드립니다. 감사합니다.

2020. 3. 2.

표선고등학교 교장 정 성 중

The Principal’s Greeting

Warm welcome to our school homepage!

Pyoseon High School opened on May 22, 1954 with the 64th graduation taking place in 2020. It is leaping towards being a prestigious general high school in the eastern part of Jeju and has already produced more than 10,000 graduates.

It is a “Companion School” where all educational communities actively participate under the educational goal of "Fostering Global Talents with the Right Personality".

To this end,

We will improve our teaching approach through activation of class research club.

We will organize and operate the "2021 University Admission Strategy Council"

We will strive to train teachers following the introduction of IBDP Curriculum.

We will try to respect the human rights of students to be a harmonious school.

We will try to improve the image of the school through school promotion.

We will try to foster the unity and encouragement of the staff.

We will organize and operate "Pyoseon High School Development Committee".

I will accompany all the Pyoseon High School Families in the spirit of companionship(광이불요). I will practice the slogan "Jump Fly Pyoseongo Roar! Constant Companion!" Through this homepage, I look forward to the keen interest and support of the alumni of Pyoseongo, local residents and Jeju residents. Thank you all once again!

2020. 3. 2.

Mr. Jeong, Principal of Pyoseon High School